SKÅDESPELARE


Året innan Astrid Menasanch Tobieson tog sin skådespelarexamen på Estudio Corazza i Madrid tog hon ett sabbatsår för att jobba som skådespelare. Det året spelade hon runt 200 föreställningar på ett år. På våren hade hon huvudrollen i Den svenska demokratins historia där hon även var med och skrev manus, föreställningen var ett samarbete mellan Riksteatern, Uppsala Stadsteater och Västmanlandsteater och var en uppsättning om den svenska demokratins historia för gymnasieungdomar. På hösten gjorde hon sin avslutande skådespelarpraktik i I Annas garderob på Göteborgs Stadsteater i regi av Suzanne Osten.

Året innan dess spelade hon i Pepita Jimenez på Teatros del Canal i regi av den internationellt erkända regissören Calixto Bieito. Astrid Menasanch Tobieson har även gjort mindre roller i regi av regissörer som Michaela Granit, Zeljko Santrac, Stina Oscarson, Olle Thörnqvist samt Lars Rudolfsson. 2008 spelade hon i Cosi Fan Tutte som det årets underhållning på Nobelfesten.

Hon har erfarenhet av att spela i tv-produktioner av Globomedia i Spanien som Aída samt av den alternativa filmscenen i Madrid med filmer som Orange Colored Days och Flor de Catus (regi: Pablo Llorca).


 

Ola Kjelbye

Fotograf: Ola Kjelbye